Държавните медии на Северна Корея съобщиха, че епидемия от треска с

...
Държавните медии на Северна Корея съобщиха, че епидемия от треска с
Коментари Харесай

Северна Корея пак съобщи за случаи на треска, отрича да е COVID-19

Държавните медии на Северна Корея оповестиха, че епидемия от тресчица с незнаен генезис се е появила в район на границата с Китай, само че не става въпрос за новия ковид, над който страната разгласи победа по-рано този месец, оповестява " Ройтерс ".

Четирима заболели от тресчица, " за които се подозира, че са инфектирани със злокачествена зараза ", са обявени от провинция Рианганг наоколо до границата с Китай във вторник. Това накара властите неотложно да блокират региона и да активизират медицински екипи, заяви формалната новинарска организация KCNA.

Подробен разбор на епидемиологичната обстановка в цялата страна сподели, че не е имало случаи на COVID-19, откакто епидемията в страната завърши при започване на този месец, добавя KCNA.

Въпреки това управляващите са изпратили специалисти по епидемиология и вирусология в региона, които да проверяват аргументите за случаите на тресчица и наложат ограничения за попречване на разпространяването й.

Властите " подхващат стъпки за следене на всички лица, свързани със инфектираните, и такива, които отиват и се връщат от съответния регион, и ги държат под строго здравно наблюдаване ", осведоми KCNA.

След като Северна Корея разгласи победа над COVID-19, тя упрекна Южна Корея за причиняването на епидемията и даде обещание " смъртоносно възмездие " против нея. От своя страна Сеул отхвърли изказванието като безпричинно.

Оттогава в страната отпадна наложителното носене на маски.

Северна Корея в никакъв случай не е предоставява отчет за броя на доказаните случаи на COVID-19, явно защото не разполага със средства за осъществяване на необятно тестване.

Вместо това се регистрира всекидневен брой пациенти с тресчица, като броят им доближава до към 4,77 милиона. Тя обаче твърди, че не е записала нови сходни случаи от 29 юли насам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР